2010-12-30
 17:00:00

Funderingar angående kost och träning, OBS: LÅNGT

Jag är ganska rolig. Jag är verkligen en antingen eller person ibland. Speciellt när det gäller träning, där är det verkligen antingen eller. Antingen så kör jag hårt eller så kör jag inte alls. Jag går inte runt å slöar utan jag verkligen kör! Antingen så äter jag inget gottis alls (typ) eller så äter jag massor. Kosten är en viktig del för att få de resultat man vill ha i träningen.

Jag har ibland väldigt svårt att hålla mig till en bra diet för jag ”fuskar” alltid. Eller?
Jag äter oftast en väldigt bra frukost som består antingen av stekta ägg, kokta ägg, keso, kalkon, gröt, grovt bröd och alltid ett stort glas vatten. Lunch blir ibland lite sen eller ingen alls för jag äter mellanmål på lunch tid och sen är det dags för middag, allt beror på när jag gått upp på morgonen. I alla fall så försöker jag ha en proteinkälla som typ kyckling eller kalkonfilé, fläskfilé eller liknande, ibland lax osv. Sen en sallad till det och ofta en sås till annars blir det så tråkigt. Ibland har jag lite vitt ris till, ibland cous cous och ibland bulgur.

Men ibland så får jag ju sådana vansinniga cravings efter saker, som t ex fil och start. Mmmm jag skulle kunna äta hur mycket som helst! Nu är ju inte det något som är väldigt onyttigt men det ligger ju inte på listan över nyttigt förutom filmjölken möjligtvis som innehåller massa bra grejer. Och bröd, mackor, alla vet att jag älskar det. Jag försöker att alltid välja ett grövre alternativ om jag nu måste äta mackor, men hur bra är det egentligen?

Här om kvällen, igår faktiskt, så satt jag och mamma och fikade på kvällen. Då åt jag två mackor med leverpastej och ädelost på, och ut över det så käkade jag typ hundra pepparkakor med ädelost på.
Mina tankar springer iväg till ”ja, jag vet att när man tränar kan man äta mer eftersom metabolismen blir högre o.s.v., men vad vill jag uppnå för resultat?” Det går inte att sitta å trycka i sig en fet tallrik fil och start på kvällen eller efter man ätit för att man är så sugen på det.

Jag har ganska höga mål med hur resultaten ska vara efter ett tag och då måste jag hålla mig till ett bra mat schema och träningsschema. ”Fuskar” jag så kommer det ta längre tid och det vill jag ju inte. Men det är såå svårt att avstå från sådana mumsiga saker!! Självklart kommer jag att ha en ätardag/vecka men det känns som det är så lång tid att vänta på den dagen hela veckorna. Jag är ganska klar över vad som behövs för att jag faktiskt ska uppnå de mål jag vill uppnå men har lite svårt att komma ihåg det ibland.

Tur att jag inte fuskar med massa godis, chips och liknande… Men jag måste ju erkänna att jag ätit sådant också och fuskat men inte i den utsträckning som det blir med det som jag nämnt nu.

Jag är i alla fall för övrigt väldigt duktig och jag dricker relativt mycket vatten på dagarna, håller inte koll på hur mycket det är men skulle förmodligen behöva dricka lite mer. Jag äter alltid en bra frukost och sköter mig någorlunda bra under dagen. Detta är en enorm utmaning för mig att faktiskt säga NEJ till vissa saker att äta. Jag älskar ju mat J, men som sagt. Det är resultaten som styr just nu.
2010-12-30
 12:09:54

Dagen före nyårsafton

Vad säger ni, är nyårsafton överskattat eller är det en dag då man verkligen ska festa/fira in det nya året?
Jag är lite kluven i det. Man kan ha minst lika kul vilken annan helg som helst, eller?

Jag firar helt med nära och kära och tar det lugnt, men jag har inget emot att få en riktig fylla och ha galet kul med fina vänner heller! I år blir det dock lite som vanligt fast ändå annorlunda... Hmm... ;-)
(Finis jag lovar nästa år då jävlar ska vi fira!!!)

Idag på gymmet så körde jag relativt lugnt men tror jag gjorde mitt bästa när det gäller vikterna utan spänna någon annan muskel som jag kan ha lätt för om jag kör rygg exempelvis, då kan jag vissa övningar spänna nackmusklerna och få lite ont.. Så det gäller att ta det rätt lugnt nu i början tills kroppen blir van och jag byggt upp lite mer muskler. Men jag måste säga att det är sjukt störande att jag inte kan ta tyngre vikter!! Men det kommer.... :-)

Nu blir det gym och mat vila till måndag eftersom det blir mycket mat och gottis nyårs helgen. Ska bli goooott och jag ska njuta massor!

2010-12-30
 08:29:00

God morgon!

Ska snart bege mig iväg till gymmet, för sen blir det inget mer gym denna veckan. Det blir självklart PW varje dag istället ;-)

Passet jag körde igår var inget hit till upplägget. Jag är så pass svag ännu så jag kan inte ta speciellt tunga vikter, eller jag tar ju vikter som är tunga för mig men idag så känner jag knappt alls att jag tränade igår. Jag skulle behöva hjälp av lillebror att när jag inte orkar lyfta upp armen ordentligt så hjälper han mig lite så jag kan det.
Det gjorde han när jag tränade det passet jag ska köra idag och då gick det skit bra!

Jag är väldigt otaggad för passet idag... Har funderat på flera ggr om jag ska skita i det. Men NEJ jag har lovat mig själv att jag ska till gymmet när jag planerat in det så det är bara att gå dit. Plus att jag vet vad jag har för mål med mig själv och då kan jag inte sitta här hemma och uggla kan jag tala om.

Btw, jag vet att det blivit mycket träning i bloggen och sådant men när jag kommer hem ska jag fota det jag har shoppat de senaste dagarna så ni får se något annat i bloggen också hehe.

Det kommer ett tidsinställt inlägg senare i eftermiddag också! Duktig av mig va? ;-) 

Hörs när jag är tillbaka. PÖSS


Prinsen och Prisma leker för fullt
2010-12-30
 00:09:17

Strandsmedjans Prisma


Lilla lilla hjärtat. Du är mitt hjärta. Även om du är ganska billig ibland.

2010-12-29
 23:15:57

Legblaster – från fitnessguru.se

I förrgår (måndags) var det ben på schemat och jag körde ett pass á fitnessguru som han döpt till legblaster. Det är många benövningar på schemat och det ska vara högt tempo med tunga vikter (läs: så tunga vikter som man klarar av att köra alla reps) så det är ett väldigt tungt pass. Jag kommer definitivt att använda detta varje gång jag tränar ben. Jag körde inte ens fullt ut, jag gjorde inte alla övningar heller, jag tror jag hoppade över liggande bencurl, 10 min djup stretch och gick bara 5 min med 15 graders lutning på bandet för vaderna (dock på en mycket högre hastighet än vad man egentligen skulle upptäckte jag nu) och jag har haft rätt svårt att gå de två senaste dagarna haha.

Träningspasset ser ut så här exakt:

Benpress 3*8 (Dropset- kör till failure halvera vikten och kör till failure igen).
Knäböj 2*8
Boxsteps alt. Utfall 2*12
Benspark 3*12-24 (Superset- Varannat set Benspark & Liggande bencurl utan vila i mellan).
Liggande Bencurl 3*8
Stående vadpress 3*15
Gångband med 15 graders lutning i 7min (för vader).
10 min djup stretch (detta kan ev. medföra bättre muskeltillväxt)


Dagen efter, alltså igår, så var jag och lillebror i Sickla och shoppade. Jag fick med mig ett par nya träningstights, ett vanligt linne som jag ska träna i, en träningsbag, och en blus. Tror inte det var så mycket mer? Hittar aldrig särskilt mycket utan det är alltid enstaka plagg. Förutom när jag INTE har pengar då förstås, för då hittar man ju tonvis med saker man vill köpa.
Nisse där emot hittade jätte mycket! Chinos, skjortor, strumpor, kalsonger, jeans, tishor (långärmade och kortärmade) så grabben har en ny garderob! Han hittade till och med vinterhandskar haha.

Dagens träningspass blev biceps och axlar! Vet inte om jag kunnat göra bättre ifrån mig, men jag är ganska svag än så länge så det blir inga tunga vikter. Men det kommer snart, det vet jag :-)


Så här såg det ut i somras, snacka om chillare ha ha
usch vilka smutsiga strumpor! bläää

2010-12-29
 10:21:51

Dagens träningspass

Axlar & Biceps (onsdag) + mage

Axelpress 2*8
Militärpress 2*8
Om ej ont/ansträngt i nacken (Hantelsidolyft 2*8)
Hantelcurl 2*8
Skiftande hantelcurl 2*8
Skvistångscurl 3*8
2010-12-28
 11:02:02

Sitter och äter frukost/lunch med lillebro...

img_8688 (MMS)

Sitter och äter frukost/lunch med lillebror i Sickla.

2010-12-26
 14:07:45

Har ett och annat att säga

Ursäkta, men den här jävla mellandagsrean är för jävlig! Alla är som galna, som de inte fått nya kläder på år och dar. Trängs, stångas, puttas, åååhh. FULLPROPPAT med folk över allt så jag kände mig vilsen när jag försökte hitta något. Men vad letade jag efter egentligen? Hjärnan följde inte med över huvud taget bland alla människor. Fy fan.

Idag blev det en kort PW innan frukost, inget gym idag inte. Men imorgon blir det det! Då blir det fokus på mage. Ska se om jag pallar crosstrainern i 20 min, haha ;)

Försöker hålla mig till en bra kost, igår natt kunde jag dock inte hålla mig från att äta en tallrik fil med start. Inte bra för metabolismen kanske men det var iaf inte godis jag åt ha ha. Idag har jag också ätit lite bröd och det är väl inte egentligen så himla toppen men jag tror inte det gör något. Till middag blir det stekt kalkon filé med champinjonsås, cous cous och sallad + avokado. Ska bli jätte gott!!

Men nu ska jag börja bege mig till jobbet... Är jätte trött, men sova får jag göra sen. Hihi
Det är ju trots allt SISTA dagen på jobbet! Tjohooooo!!!! (Hoppas bara att jag får det andra jobbet och får börja i januari så jag slipper vara utan lön.... hehe)

Men hörrni, vi hörs imorgon! Kanske uppdaterar på jobbet, om jag kommer ihåg.

2010-12-25
 14:37:28

På gymmet idag, biffen! Hähäää ;)

img_5680 (MMS)

På gymmet idag, biffen! Hähäää ;)

2010-12-25
 10:52:37

E lite halvt ovaken

Igår var det julafton... Det var julafton. Ja det är det jag har att säga. Det var trevligt! Nog om det.

Nu:

Jag sitter här med mitt kaffe... För jag är knappt vaken typ. Sov iof 7 timmar, men är inte speciellt pigg. Så en kopp svart blir det! Passar ju bra när jag ska till gymmet och köra. Vad blir det för pass idag då? Jo jag hade tänkt mig rygg, axlar, triceps och kanske mage beroende på hur trött jag är i resten av kroppen. Vill inte ta ut mig för mycket i början... Mjukstart it is. *Försöker påminna mig själv*

Detta upplägg blir det:

Rygg
Marklyft 8-10x3
Hantelrodd 10x3
Good-mornings 8x3

Axlar
Hantelpress 8x3
Arnoldpress 8x3
Hantellyft sidan 8x3

Triceps
Dips 8x3
Smal bänkpress 8x3
French press (om jag orkar) antingen med skivstång eller hantel
Kickback 8x3

Sedan avslutar jag med ett magpass förmodligen och 20 min valfri kondition! Förmodligen 20 rask gång på bandet eller 20 min cykla. Får se!

Min frukost idag var ett stort glas vatten och 1 dl havregrynsgröt 2½ timme innan träning med frysta bär(uppvärmda) och nu sitter jag som sagt och dricker svart kaffe.. ;) Är lagom taggad men det ska nog gå bättre snart, jag och min lillebror får tagga varandra!!




2010-12-23
 17:22:38

HEY YOU

Tjena hörrni!

Lite kass update idag när ja lovade att jag skulle skriva när jag kom hem från gymmet. Så blev det ju inte...
Jag är så fruktansvärt trött på min design så jag höll på att avlida. Fixade in en helt ok tillfällig tills jag får en ny.

Men nu till daget på gymmet:

Med tanke på att jag inte gymmat på väldigt länge så tog jag det lugnt idag. Sist jag gymmade med Sara tog jag i alldeles för mycket och då sa min kropp till. Hehe..

Körde biceps, ben och rumpa idag.

Biceps så blev det vanliga hantelcurl och sittande hantelcurl. Skulle egentligen kört ett till av något annat slag med hantlarna men fick hjärnstopp och kom inte på vad... Så jag begav mig till andra rummet med fria vikter där jag körde knäböj, benpress och sen upp till gymmet där jag gjorde leg extensions och benspark.

Inga tokiga vikter men jag tog i lite i alla fall.

Meningen var att jag skulle köra 20 min på crosstrainern på 5:ans nivå. Gissa hur mycket jag klarade? 5 minuter.... Jag var ganska trött i ben redan, jag hade ingen musik och lite svårt att andas så jag skippade det.
Men siktar självklart på att förbättra det... 20 min crosstrainer ska jag klara av och det är verkligen inte omöjligt, långt ifrån haha... Men är inte särskilt vältränad så jag skyller på det. Man måste börja någonstans!

Vägde mig idag, jag har ju gått ner en del i vikt. Vågen visade (med mat i magen) 57,7 kg. YEAAAAH! Ner till 56 så är jag nöjd, sen bygga massa muskler så då struntar jag i vad vågen visar.

Återkommer senare ikväll med träningstips!


2010-12-23
 14:51:35

Tillfällig design

Denna design är tillfällig, FÖRHOPPNINGSVIS.

Försökte i photoshop, gick åt helvete.

Jag hoppas att det är en snäll själ där ute som vill göra en design till mig som hon sa..... Hihi


Återkommer senare med ett träningsinlägg. Pöss
2010-12-23
 10:28:48

Precis klar på gymmet, när jag kommer hem ...

img_0935 (MMS)

Precis klar på gymmet, när jag kommer hem så får ni veta vad jag tränat samt lite tips!

2010-12-22
 23:32:40

Ville äta men gjorde inte det. Tog ett gla...

img_9610 (MMS)

Ville äta men gjorde inte det. Tog ett glas vatten och går och lägger mig i tid istället för att jag SKA upp och gymma imorgon. Okej jag kollar på film men är ändå i sängen. Framgång eller? Kollar på the social network - den verkar bra!  God natt!

2010-12-22
 22:36:22

Mitt stjärntecken: OXE

Oxens egenskaper:

Med kärleksplaneten Venus som stjärnteckenhärskare blir Oxen varm och sensuell. Oxen uppskattar skönhet och livets goda. I relationer och samarbete är Oxen sinnlig och lojal. En pålitlig vän som står med båda fötterna på jorden. Oxen är rejäl och håller sina löften. Oxen är i regel lugn, trofast och tålmodig, men mycket envis!

Eftersom god mat och dryck uppskattas ser man ofta Oxen i köket, på caféer eller restauranger. En livsnjutare som värdesätter kvalitet och komfort. Skönhetsplaneten Venus skänker Oxen en inbyggd känsla för färg och form. Ett intresse för kläder, inredning, dofter, blommor, konst eller musik hör till bilden.

Förutom en dragning till livets goda värdesätter Oxen trygghet och stabilitet. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta och praktiska aspekter noga vägas in. Alltför snabba förändringar brukar inte välkomnas. ”Man vet vad man har men inte vad man får” En bestämd läggning och god framförhållning är kännetecknande, likaså ett ekonomiskt sinnelag. Att skapa långsiktiga mål är naturligt för den stabila och jordnära Oxen, som brukar bygga upp en solid materiell plattform. Planeringsförmåga, tålamod och omtänksamhet hör tecknet till. Barn, djur och natur ligger denna välvilliga och ansvarskännande personlighet extra varmt om hjärtat.

vilket tecken av oxe?

2010-12-21
 09:27:14

Sitter på tåget och har en liten piplarsso...

img_2137 (MMS)

Sitter på tåget och har en liten piplarsson med mig som helst av allt vill slicka på golvet. Bläää. Nu ska jag hem, ge Prisma frukost ut på prommis, äta frukost och sen vila magen lite sen ska jag (äntligen) bege mig till gymmet!  Jag är frisk nu så nu är det bara att köra igång! Jiiihaaaa! En klick gödsel till er idioter där ute och en sol till er fina!

2010-12-19
 13:08:53

Hola hola amigos

Tjena! Hur är läget?

Ute så snöar det och det har väl inte undgått någon. Satan vad mycket snö det är nu, det lär ju bli en del mer alltså.. Ska snart iväg till jobbet = boooooooooooooooooring, men hey, kan ju iaf trösta mig med att det är näst sista helgen! Eller ja, jag jobbar julhelgen sen jobbar jag söndagen den 2 januari men SEN är det över!! Inge mer helg jobb. Får hålla tummarna för att jag får jobbet på Framtiden AB, ska dit på intervju imorgon.

I detta nu så sitter jag och planerar mitt mat schema för veckan. Lika bra att ha ett schema för då är det lättare att följa. Ska springa till kylskåpet och skafferiet för att se vad vi kan sno ihop för veckan... Mamma lär ju få åka och handla igen? Haha... Men det är mest basvaror för resten har vi tror jag.

Nej nu måste jag fortsätta för sen bär det av till jobbet...


Jag på benpressen. Dags att sätta igång om jag ska nå mitt mål!

2010-12-17
 09:08:37

17 december

När man var liten så räknade man dagarna till julafton från typ... slutet av sommaren? Nu är det 17 december, jag har inte handlat julklappar (blir något väldigt icke-dyrt då jag knappt har några pengar ALLS.), jag tänker inte på att om exakt en vecka så är det faktiskt julafton och nej, jag bryr mig knappt alls. Julkänslan har man redan haft nästan, men den kanske kommer krypandes sen...? Jag vet inte.

Vi har inte julpyntat hemma (hos mamma) så det ska jag nog göra i helgen innan jobbet (14-22), jag jobbar även ikväll 15.30-21.00. Ska bli så jävla bajs skönt att slippa jobba helger. FAAAAAN så najs. Gillar inte att jobba när alla andra är lediga. Håller tummarna för arbetsintervjun ska gå bra på måndag, men känner jag mig själv rätt så kommer den gå galant hihi.

För övrigt så kom jag hem för en halv timme sen. Lille Prisma har somnat och jag funderar på att göra samma sak. Sova alltså. Eller kanske spela lite the sims? Har fastnat på det igen, det är såå roligt! Spelade det jätte mycket när jag var liten!

Jag känner inte alls för att jobba idag. Vill bara trolla fram en öppen spis så man kan elda, en jump-in-suit och sätta på en as bra film! Dreams...

Jaja nu ska jag nog göra något annat än att skriva här. Mina tangenter låter så högt, det är jobbigt att lyssna på.
Hej svejs!
2010-12-15
 12:27:35

Finemang serru

Hallelåja!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Men har man ingen lust att skriva i bloggen varför ska man då skriva?
I alla fall.

Det som händer i mitt liv just nu är att jag flyttat tillbaka hem till mamma av olika anledningar. Så nu bor jag här.
Jag kommer efter nyår inte jobba kvar på shell pga vägarbetet och arbetet med den nya fotbollsarenan (vi har tappat ca 200 kunder). Men det gör inte mig något, jag är glad att slippa jobba helger trots att det gav en helt okej summa pengar. Inget som går att leva på men det var perfa för mig som har lille Prisma att ta hand om.
Nu har jag sökt tre jobb och en av dom har redan hört av sig, jag ska dit på intervju på måndag 15.15, det handlar om i nuläget ett heltidsjobb! Tiderna är 9.30-16.30 mån-tors och 9-16 på fredag. Nu har jag ju inte fått det ännu men det lät väldigt lovande!
Kanske inte jordens roligaste jobb, men hey, det är ett jobb. Inte världens bästa lön heller för den delen men jag ska nog använda min list och se till att jag får en sjyst lön hehe.

Mami är så snäll att hon tar hand om Prisma på dagarna medan jag jobbar. Hon kommer väl kanske inte vara hemma hela dagarna ibland men det löser vi.

Känns kul med måndag-fredag jobb... SÅÅÅ trött på helg jobb hehe. Får ju in mer pengar också! Wiiee.

Nej nu ska jag ner och tvätta mattan som Prisma pissa ner imorse när jag var och jobbade -_-


Prisma har numera tejpade öron för de stod åt alla håll och det var INTE tjusigt kan jag meddela.
Bild kommer självklart ;)


Bajsbajs!
2010-12-06
 17:03:14

Väldigt gles uppdatering...

Nu är jag tillbaka, men man vet aldrig hur uppdateringen kommer att bli! Bloggsuget är ju lite upp och ner.

Mycket har hänt i mitt liv, ingenting jag nödvändigtvis känner att jag måste gå in på här men jag känner mig som Julia Breitholtz igen. Jag känner mig stark och har mycket energi.

Jag har gått ner typ 2-3 storlekar i jeans, det är rätt kul tycker jag. Kul att bli av med extra fettet (JAAAA vi alla har lite fett som ingen annan ser eftersom vi är MÄSTARE på att gömma det hehe) så nu är det bara att sätta igång att gymma och bygga lite snygga muskler. Största fokus kommer ligga på armar och rumpa samt ben. Resten av alla muskelgrupper kommer också tränas men inte lika effektivt eller med samma motivation kanske hehe. Tur att jag har Sara som kan ett och annat, ska börja köra med henne! Sist jag gymmade med henne så.... Gick det ut för........ Haha. Nog om det!

Jag har börjat äta normalt igen typ, fast kan inte äta så mycket längre eftersom jag inte är van med att äta lika stora portioner och det är bara positivt. Ska börja planera in vad som ska ätas under måltiderna på dagarna så jag kan få en balanserad kost..


Jag ska söka ett heltidsjobb också tror jag. Ska nog ge mig ut i storstaden till massa djurbutiker och lämna in CV för då kan det ju finnas en chans att jag får ta mig Prisma till jobbet. Vill helst inte ha henne på dagis. Men men jag vill iaf att pengarna ska rulla in så jag kan göra det jag vill.

I sommar ska jag resa runt i Sverige, med eller utan någon annan jag ska göra det. Sen i nästa vinter vill jag åka till Thailand i en månad typ.. Hmm ja sen ska jag ju ta körkort också! Det ska jag göra senast i vår.
Ska förmodligen börja plugga till socionom i höst också. Men får se! Allt har sin tid...