2010-03-31
 17:05:39

Jaha

Så du trodde att jag ska släppa det bara så där? Tyvärr, det kommer jag inte att göra. Inte än på ett tag i alla fall.
Tillit var det va?
2010-03-30
 16:40:43

Varit ute och motionerat!

Har precis kommit in från en runda på byn. Var inte ute så länge, kanske 30 min men ändå. Som mamma sa: den bästa motionen är den som blir av!
Hade tänkt att springa hela tiden men det orkade jag inte, så det blev lite intervallartat istället. Sedan sprang jag upp för kanske 30 trappsteg (kanske mer) med dubbla steg fem ggr. Så nu e jag sveeeeeeeettig kan jag tala om.
Det var skönt, få ut en del frustration och ångest.

Nu ska jag ta en kall dusch!

Föresten, vädret är heeelt underbart som ge er ut för tusan!
2010-03-30
 15:16:41

I'm not easy to pleese

2010-03-30
 14:02:12

Smått panik........ EHHH

Jag har ÅNGEST, PANIK.

Jag ska till cypern i 3 veckor. Jag ska köpa en studenklänning. Jag ska betala alla jävla räkningar. Jag ska klara av alla rester. Jag ska vara i skolan varje dag. Jag ska träna. Jag ska äta bra och nyttigt. Jag ska prestera bra i skolan. Jag ska ta studenten. Jag ska vara glad. Jag ska klara av alla bekymmer. Jag ska jag ska jag ska jag ska..

Okej visst, det mesta av det här är självvalt. Men det är ändå väldigt jobbigt att kunna klara av det också (för mig alltså) och jag önskade att jag kunde få leva på en räkmacka också ibland. Det är alltid något kämpigt. Är det så för alla? Varför kan inte jag få vara svinrik, sjukt smart, ha en grym mat omsättning, vara grym på gymmet...
Då skulle ju allt lösa sig, eller? Hehe

Skämt och sido, ibland orkar jag bara inte kämpa så mycket som jag gör. Varje dag är en inre kamp. Och det i sig, är väldigt jobbigt... Ibland är det bättre, ibland sämre.

Nu när jag har ett tangentbord (mitt vanliga gick sönder när jag flyttade till mamma av någon konstig anledning) så kan jag i alla fall göra lite rester och göra klart FASSövningen i djursjukvård.



Även fast cypern resan kommer kosta sjukt mycket så är det den jag ser fram emot mest. jag behöver den,
och jag tror att det kommer bli hur bra som helst (förutsatt att det fortsätter på denna vägen...)
2010-03-26
 13:12:15

Solen skiiiiiiiiiiiner

Imorse gick jag upp strax innan åtta och gick en prommis innan frukost på 60 min. Sedan åt jag gröt och två äggmackor och blev proppmätt. Efter det har jag tvättat lite, pluggat på FASS, packat grejer osv...
Nu vill jag åka och träna men pappa har fastnat vid formel1. Tyyyypiskt. Jaja, jag får köra extra hårt nästa vecka helt enkelt. Är på G nu!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fortsätta plugga...

Ha de!

2010-03-25
 21:08:12

Flyttar till mami imorgon

Vet inte om jag nämnde det i föregående inlägg men jag ska flytta till mamma imorgon. Pappa ska flytta, vart vet jag inte, men förmodligen kommer det krävas renovering så jag ska bo hos mamma så länge. Kanske till och med stannar, vem vet? Så imorgon efter mamma varit i stallet så lassar vi in alla min saker, kläder, dator, skor, ja rubbet i hennes lilla bil och åker hem. Har inte bott hos henne på två år! Helt sjukt. Och nu har jag växt lite (inte på längden) så jag tror detta kommer gå jätte bra. Men jag lär nog vilja ha en del förändringar i hushållet men det ska nog mamma gå med på tror jag, hehe...

Tränade lite idag, blev inte något jätte hårt pass men istället för att köra styrka så körde jag intervaller(med lutning) idag i 20 min. Det var rätt jobbigt under tiden men det är inte så konstigt heller eftersom jag aldrig har lutning på bandet när jag går/springer. Får se vad jag gör imorgon... Blir nog bandet igen tror jag + styrka imorgon! Kanske går en prommenad på morgonen när jag vaknar också. Fast då blir det nog den korta rundan på 30 min. Vet inte om jag orkar gå den långa. Orkar gör jag nog, men jag har ingen motivation för det. Fast man vet aldrig! Jag hoppas att jag vaknar upp imorgon och känner att jag vill träna tills jag spricker! Haha

Tryckte i mig sååå mycket mat idag, är proppmätt. Åt halva tallriken med sallad (om inte mer) och sen en portion lasagne. Det var muuuumsigt!!

Nej nu ska jag gå och göra något annat, vad vet jag inte.

Puss
2010-03-25
 08:55:07

Jag är inte hemma så mycket

Det är därför jag nästan aldrig uppdaterar längre! Men idag så kan jag skriva ett litet inlägg... Så, vad har hänt de senaste dagarna då? Hmm..

I fredags gjorde jag äntligen mina naglar hos Melina, det blev jätte fint! Lägger upp bild i slutet av inlägget. Jag var med Josefine fredagen och sov där... Gjorde pannkakor och hämtade Tobbe på Muskö, jätte nära Martins landställe... Världen är allt bra liten. Sedan sov jag hos Martin på lördagen om jag inte minns fel. Stannade där tills måndag. Gick i skolan.. Har sovit hos Martin några dagar och varit hemma två dagar den här veckan hittills.
Jag har varit på gymmet varje dag också! Det har gått bra. Måndag, onsdag och fredag är motions dagar, eller i måndags så sprang jag i 20 min och gick power-walk i 40 min. Igår så var jag rätt trött så jag stod på crosstrainern i 30 min bara men det gick räcka. På fredag ska jag göra intervaller med fokus på en del lutning, får se hur jag klarar av det. I tisdags körde jag lite ben+rumpa samt mage, bröst och lite rygg. En liten genomkörare, dock inte speciellt tungt. Lite träningsverk har jag men inte så farligt. Idag hade jag tänkt att köra slut på mig själv haha, det blir förmodligen ben+rumpa igen men lite fler övningar och sedan tänkte jag träna lite biceps och triceps med hjälp av fria vikter. Innan jag kör styrka så värmer jag alltid upp, och har nu börjat med 20 min/1 mil på cykeln med ett visst motstånd.

Det allra svåraste är att äta rätt tycker jag. Jag älskar mat. Det är jätte svårt för att sluta okynnesäta till exempelt. Inte för att det händer hela tiden varje dag, men ibland så äter jag bara för att jag är så sugen på det, trots att jag inte är hungrig. Har ganska dålig självdisciplin men jag jobbar på det! Som igår, då gjorde pappa kyckling i curry och jag gjorde en sallad med blandsallad, paprika och avocado. Hur mumsigt som helst! Älskar avocado nu för tiden. Men det tar 3 veckor för hjärnan att vänja sig vid något nytt så jag ska verkligen försöka klara det här nu. Behöver verkligen gå ner i alla fall 5 kilo (fett).

Vi tar studenten om 5 veckor. 5 VECKOR!!!!!!!!!!!!!!!! Det är helt SJUKT! Jag har ingen studentklänning.... Hehe. Får ut och leta efter en snart. Hur fan ska jag ha råd att åka till cypern? Eller rättare sagt, hur ska jag ha råd att leva i cypern i tre veckor, haha. Men det kommer att lösa sig, jag har ju några back up planer. Eller en plan kanske, haha. åÅååååhhh sommar och sol! Fan vad jag längtar till sommaren. Ska göra ALLT jag känner för. MMmm!!
Nu är det dags att åka till skolan. Puss!


2010-03-22
 17:22:21

OTototot

Hej bloggen!

Uppdaterar lite snabbt, jag och pappa ska iväg och kolla på en lägenhet i årsta strax, uppdaterar när jag kommer hem!
2010-03-18
 17:58:13

Long time no seeeee

Hejsan! Det var ett tag sedan... Och det beror nog på att jag inte varit hemma typ alls på ett tag.
Är inte hemma nu heller, men whatta heck. Måste ju uppdatera!

Jag har inte gjort så mycket annat än att gå lite i skolan och ätit massa onyttigt och gått upp i vikt... Asså helvete det här måste ta ett slut. Jag var på gymmet idag, det var skönt, men jobbigt. Men måste fan ta tag i detta nu.
Det var ju beach 2010?! Har gått alldeles för många kilo och om det inte syns, bra, då har jag lyckats med att dölja det! Haha.. Nej men seriöst, måste bli mer hälsosam, märker att jag mår sämre när jag bara trycker i mig godis och kakor... Håller på att lägga upp en träningsplan så det ska nog gå bra... Ska till gymmet på lördag eller söndag igen sedan nästa vecka blir det 4 ggr till sen jobbar ju jag hela helgen.

Tänkte bara uppdatera lite snabbt, helgen ska jag spendera med Josefine, imorgon ska hon få hålla på med mitt hår och så ska hon sminka mig och sådant, hehe. Jag ska även göra gele naglar, finally. Har varit lite osäker på om jag har fått det för min chef men det gick braaaa.

Nu ska jag ladda ner några filmer och sedan sova, jag gick frivilligt upp strax innan sex idag (wierd jag vet...)
Vill spåra i helgen, så vi får se vart lördagen för oss... :D


Hej då
2010-03-12
 11:11:01

Konstig mage, jag kanske har blivit som Josefine?

Josefine har ju problem med sin mage, och nu har jag fått problem med min. Kan det vara så att hon smittat mig?
Nej, skämt och sido. Min mage är inte riktigt kry alltså. Mår illa, eller inte illa så att jag vill spy... Fast ändå mår jag illa. Jag blir äcklad av mat i princip, och bläää. Åt en tallrik gröt imorse, åt för visso aldrig upp allt, men ändå.

Vaknade imorse upp av världens snebena, okej inte världens, men en snebena i alla fall. Och nu funderar jag på om jag ska duscha hos Josefine ikväll, eller om jag ska duscha innan jobbet. Problemet är bara att om jag duschar innan jobbet så kommer jag vilja duscha håret sen igen, för håret blir totalt förstört av kepsen man tvingas ha på sig när man jobbar. Duschar jag hos Josefine finns det en chans att det blir stressigt, och så vill vi ju inte ha det. What to do?

Jag vill även tala om att i förrgår så var jag och gymmade. Jag sprang i ca 30 minuter, okej jag erkänner, jag gick en del också, men dock i högt tempo. I alla fall, jag körde ben, ett kort intensivt pass där jag gjorde bencurl för baksida lår på maskin, utfall med 5 kilos vikter 10x4 (tror jag) på varje ben. Jag började med utfallen, det kanske inte var en sån bra idé. För jag orkade inte köra bencurl framsida lår, knappt. Kämpade på och det gick helt okej men sen skulle jag göra benpressen. Den gick åt skooooogen, benen bara skakade. Jag tänkte: helvete vilken träningsverk jag kommer att få.
Och ja, det fick jag. En sjuk träningsverk! Helt störd. På ett sätt är det skönt, men det är inte skönt att gå i trappor, eller att ställa sig upp och börja gå efter man suttit ner eller liknande. Steeeeeeeeeeelt haha. Pga denna träningsverk och min konstiga mage kunde jag inte träna igår, och jag jobbar hela helgen... Så det får bli tills måndag jag lägger upp ett riktigt schema. Ska ta ut min PT - timma också någon gång framöver...

Nä nu ska jag fortsätta chilla! Ikväll blir det lokalfest med finis, toby och hans kompisar. Det blir kuuuuuuuuuul!

2010-03-10
 08:15:30

Den här passar ganska bra..

2010-03-07
 16:51:57

..

Cause sometimes you feel tired,
feel weak, and when you feel weak, you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength
and just pull that shit out of you and get that motivation to not give up
and not be a quitter, no matter how bad you wanna just fall flat on your face and collapse.


2010-03-07
 14:52:30

Toooookiiiigt

Vilken helg det har varit! Helt jätte bra :)
I fredags så skulle jag följt med Josefine när hon skjutsade Tobbe och några av hans vänner till färjan, dom skulle på kryssning, men pga situationen med dom flesta båtarna då så var den väldigt försenad så det blev ingen kryssning för dom... Så vi satt hemma istället och busade lite, sen åkte jag och Josefine till Emelie där vi var ett litet tjejgäng, vi snackade om allt och inget och drack kaffe å käka godis. Sen åkte vi hemåt och jag försökte förgäves sova runt kl halv tre, men det gick inte för två av tobbes kompisar sov i soffan och dom snarkade som ALDRIG förr. Det var helt sjukt, haha! Så jag somnade väl runt halv sju... Vaknade tio och kunde typ inte somna om. Jag och Josefine gjorde ärenden hela dagen kändes det som och sen åkte vi hem till finis kompis Sara som fyllde 20 år och firade henne, sedan vidare till Ollan. Det var najs där och det blev drag efter tolv tiden och det var jätte bra musik emellanåt... Kul gäng var vi också!! Jätte roligt att träffa lite nya människor... Jag behöver verkligen det :)

Just nu så kom jag precis hem från Paus där jag och Josefine käkade lunch/frukost... Hon drog till stallet och jag hem :) Är så sjukt kluven och allt är jätte jobbigt just nu. Slits mellan det ena och det andra och jag får bara ångest. Ska försöka göra något produktivt så länge, försöka släppa tankarna lite. I och för sig så är det väl kanske ganska bra om jag kan komma fram till någonting också men vi får se hur det blir...

Livet är allt bra tufft ibland... Det är väl upp till mig hur det ska bli, hur jag ska må men det är så himla svårt.
Oavsett vad det blir så kommer jag att klara det för jag har världens bästa vänner och familj runt omkring mig.
Och jag gör bäst i att lyssna på vad ni säger, för jag vet att ni säger det som är det bästa för mig.

2010-03-04
 21:39:10

Fy skäms Julia!

Jag har varit riktigt dålig de senaste veckorna. Bara ätit massa onyttigt och inte tränat... Det värsta är att det är typ som en vana nu så även fast jag inte är sugen på godis eller liknande, så köper jag det ändå. Som idag, jag köpte två nötcreme, riesen och bilar men jag är inte ens sugen? Slöseri med pengar... och bara massa extra kilon som jag ändå inte vill ha. Dags att bryta mönstret och utmana mig själv... INGET GODIS.

Hur många gånger har jag sagt det här då? Huuuuuuuuuuuuuur många gånger som helst. Men jag behöver självdisciplin, så det är det jag ska ha nu. Åtminstone ska jag sträva efter det, och försöka så mycket som möjligt att få det! Helt ärligt så är jag sjukt sugen på typ färsk ananas just nu. Mmmmmm
Det är så jag ska börja, jag kommer att intala mig själv att frukt är godare än godis, och gör jag det tillräckligt mycket så kommer det självklart att fungera eftersom det är så hjärnan fungerar.
På måndag sätter jag igång med träningen på allvar med noggrann planering. Proteinet får vi inte glömma!
Är jätte sugen på att träna, men den här veckan har det inte blivit av pga jag helt enkelt inte orkat, speciellt inte nu när jag jobbar i stallet hela dagarna och går upp tidigt... Förstår inte hur ni som har skola OCH häst orkar!
Antar att det är en vanesak... Men som sagt. På måndag så sätter jag igång igen. LÄNGTAR! :)

Kommer förmodligen byta gym sen till iForm i Haninge för att jag och Josefine ska börja träna tsm, ingen aning om vad det är för gym men det är säkert as bra där också! Juste, jag har ju en PT-timma också jag får utnyttja, så den ska jag utnyttja om två veckor hade jag tänkt. Blir mycket motion nu i början...

Mycket snack om träning men nu ska jag fixa tvätten sen ska jag sova och upp tiiiiidigt...
Pöss å kräm


Hård träning fram över... KUUUL!!!!

2010-03-03
 08:20:28

Praktik hos Anne-Carin

Hej Bloggen!

Morgonen startade väl inte exemplariskt med tanke på att min buss jag skulle ta imorse aldrig kom. Stod och väntade i drygt 30 minuter men gav sedan upp och gick hem och gick in på datan och kollade på SL. Där stod det att den bussen var inställd pga vagnbrist? Va? Jahaja. Så jag funderade på om jag ska ta igen hela praktiken på påsklovet istället, men Josefine räddade mig och jag ska nu ta busse nsom går om 25 min så hämtar hon upp mig i tungelsta :) Tjohooo!

Sitter och tittar på hästar på bukefalos, och jag blir såååååååååååå sugen på att skaffa häst. MIN alldeles egna den här gången... Nu har ju mamma Lola och det kan hon gott ha, dom passar väldigt bra tillsammans. Ska se till att ha ett jobb så jag kan ha häst efter studenten. Fatta vad skönt... Jag saknar det verkligen. Är det något jag ska hålla på med i livet så är det djur och hästar, inget snack om saken... Mitt hjärta brinner för det här.
Fast det har varit skönt att ha tagit en paus, det har det. Göra lite andra saker, kunna ha mycket fritid... Men nu är det dags igen, det känner jag. Skönt att känna lite glöd...

Nej nu ska jag äta lite frukter och sedan gå upp till bussen och hoppas på att inte den också är inställd, fast det är den inte. Men det skulle ju vara typiskt om jag missar den också...

hej svejs!


Anne-Carin Klinge, B tränare i Dressyr
2010-03-02
 22:18:00

Ett stort beslut

Efter ganska mycket om och men och många tårar så har jag själv kommit fram till att trots allt ska ge mitt och Martins förhållande en sista chans. Och jag vet hur många av er i min närhet kommer att reagera på det här, och jag förstår er. Vad som är realistiskt och inte, kan jag inte svara på just nu. Jag vet att jag måste göra det här, gå min egen väg och lära mig, och se själv, vad som är bäst och inte. Jag vet inte om det här är bäst, eller om det är bäst att gå separata vägar... Det är väl det vi ska ta reda på antar jag. Detta har vi tillsammans kommit fram till, och ingen av oss vill leva i det vi har levt i. Om det kan bli bättre eller inte vet jag inte, det får tiden berätta. Jag väljer att lägga ner lite mer och energi på det här för att det är det jag vill jutst nu helt enkelt. Ångra eller inte ångra, det får som sagt framtiden avgöra.. Och det är något jag är beredd på att ta.

Jag har under den här stormiga veckan som har gått, blivit otroligt rörd över det stöd jag fått. Jag har aldrig sett att det finns så många som bryr sig förut, men nu gör jag det. Och jag hoppas att ni inte tycker att jag "sviker" er, eftersom ni stöttar mig i vått och torrt. Att ni tycker att jag inte lyssnar på vad ni säger, för det gör jag, även om jag kanske inte följer upp till det. Oavsett hur det slutar, eller inte slutar, så hoppas jag att ni står kvar vid min sida, precis som jag kommer göra vid eran.

Det finns några personer som har varit ett extra stort stöd för mig, och min kärlek till er är obeskrivlig. Jag kommer att stå vid er sida tills ni inte längre vill ha mig där, och jag kommer att göra allt för er.

Jag kommer inte att ta detta så lätt som vissa kanske tror. Det är en otroligt tuff och jobbig väg som väntar, oavsett hur det blir.. Antingen blir det en helomvändning, eller så kommer det fortsätta som det har varit och då vet vi vad som behövs göras.

Jag kommer att klara mig, oavsett vilken väg jag än väljer att ta. Och jag har några få som jag kommer hålla stenhårt i, och dom få personerna har visat mig att det finns annat än det liv jag har levt. Jag kommer tack vare er att göra allt jag vill göra. I promise!

Vi får se vart den här vägen slutar...